
China se confruntă cu o criză economică și demografică, deoarece mai mulți tineri, chiar antreprenori, doresc să se căsătorească, dar nu au bani. Autoritățile de la Beijing sunt îngrijorate și promit măsuri fiscale care să încurajeze, printre altele, natalitatea.
Cum motivează tinerii din China concubinajul: „Situația economică a adus acest rezultat”China, în criză demografică. Tinerii nu găsesc loc de muncă
„Este foarte scump pentru noi să ne căsătorim, mai ales într-un oraș mare ca Shanghai”, a declarat pentru Li, în vârstă de 32 de ani, pentru sursa citată, în timpul unei pauze de la un eveniment pentru persoanele singure, mai înstărite și cu educație superioară, organizat la un bar de jazz din acest oraș considerat centrul financiar al Chinei, relatează Reuters.
Autoritățile locale din diferitele regiuni ale Chinei vor să ia măsuri pentru a încuraja întemeierea de noi familii, de la facilități fiscale la subvenții pentru gospodării, dar și „premii” în numerar pentru căsătoriile în care mireasa are cel mult 25 de ani împliniți.
Julia Meng, organizatoarea evenimentului din Shanghai pentru persoanele singure, afirmă că un număr tot mai mare de persoane ce au trecut de vârsta de 35 de ani au renunțat pur și simplu la ideea de a se căsători.
Cum motivează tinerii din China concubinajul: „Situația economică a adus acest rezultat”
Jack Jiang, unul dintre participanții mai tineri la eveniment, spune că își dorește să se căsătorească, dar că prețurile ridicate la locuințe, incertitudinile legate de locul de muncă și situația economică în ansamblul ei nu îi ajută. În situația lui, sunt și alți tineri chinezi.
„Nu e ca și cum ne-am dori să fim singuri, structura urbană, situația economică au dus la acest rezultat”. Când vine vorba despre căsătorie, societatea pune susține acest antreprenor chinez în vârstă de 32 de ani.